Het 1ste verslag - Reisverslag uit Pýlos, Griekenland van Raimond Meenen - WaarBenJij.nu Het 1ste verslag - Reisverslag uit Pýlos, Griekenland van Raimond Meenen - WaarBenJij.nu

Het 1ste verslag

Door: Raimond

Blijf op de hoogte en volg Raimond

18 September 2016 | Griekenland, Pýlos

Dinsdag 13 september
Opstaan ging niet zo makkelijk Beauty de poes had het volgens ons door dat wij weer op vakantie ging. Dus we werden vaak wakker gemaakt door haar.
In de ochtend lekker rustig aangedaan. We hadden pas om 11:30 uur bij mijn ouders afgesproken.
Daar aangekomen nog wat gedronken en dan naar Schiphol.
Het intecken ging het best vlot. Het controleren ging weer moeilijker de regels waren weer strenger geworden nu moet ook je fototoestel apart.
Dat werd helaas niet bij Patricia gezegd die stond in een andere rij. Doe maar rustig aan we hebben de tijd.
Om de tijd een beetje de doden en een cola gedronken om dan rustig naar de gate te lopen.
De vlucht begon goed 16:15 uur en landen om 20:30 uur in Griekenland. Wel even rekening mee houden het is 1 uur later daar.
We zaten allemaal in het zelfde vliegtuig. Tas was snel gepakt dus kijken waar onze reisbegeleidster stond. Die was makkelijk vindt baar.
Daarna de bus in en naar het hotel. Daar aangekomen de tas op de kamer en met 12 man en de reisbegeleiderster nog even wat gaan eten. Dus even na 0:30 uur naar bed.

Woensdag 14 september
Vandaag was Patricia jarig. Alleen dan wordt het niet uitslapen op een dergelijke dag bij Djoser dus de wekker om 6:45 uur.
We hadden om 8:00 uur even een verhaaltje over de reis.
Daarna naar buiten met de hele ploeg en een stads wandeling maken.
We liepen langs het Nationaal Museum, Groente en vlees hallen, Oude Agora, Kallimarmarostadion en het Presidentieel paleis.
Het was warm dus veel drinken deze we dan ook. Dus de wandeltocht liep een beetje uit dus gingen pas laat lunchen.
We zijn dan even met ze tweeën nog langs de groente en vleeshallen gelopen om dan zo terug te gaan naar het hotel. Om daar even lekker uit te rusten.
Even 16:45 uur met de hele groep de metro te pakken om dan naar Akropolis te gaan. We kregen een gids mee dit vonden wij zonde alles is op internet te vinden en je kunt er maar tot 19:00 uur zijn dan gaat het dicht en er is veel te zien en wil je mooie foto’s maken dan moet je tijd geven.
Daarbij is het zo Athene moet je gewoon in een paar dagen doen en niet op 1 dag. Want je leest het is niet te doen.
Dan daar van uit naar het restaurant. Hier net als gisteren weer van alles op tafel en wat hebben we lekker gegeten. Als afsluiting nog even gezongen voor Patricia.
Terug naar het hotel want we waren moe dus lekker op tijd het bed in.

Donderdag 15 september
De wekker ging om 7:45 uur weer af. Na het ontbijt de tassen weer pakken want we gaan Athene verlaten. De bus zal er om 8:00 uur zijn. Ze ging gelijk bellen deze leek bij het andere hotel te staan. Die vonden het daar al vreemd en vertelde hem al dat hij naar het andere hotel moest.
Dus iets later weg. Dit was een nieuwe bus en er waren weer genoeg zitplaatsen aanwezig. Eerst even Athene uit gaan duurt even want het spits tijd. Later ging het gelukkig weer snel. Na 2 uur hadden we een koffie pauze en onze reisbegeleidster zei ook deze bus is sneller dan de andere dus ze moest even de tijden voor ons aanpassen maar dat komt allemaal goed. Dus in plaats van een kwartiertje pauze werd het driekwartier.
Weer verder rijden door de bergen en dan weer de vlakte op. Het was tegen 12:15 uur dat het restaurant werd bereikt. We namen een broodje alleen dat ging niet zo makkelijke we werden eerst bediend die alleen maar een beetje keuken hulp is. Later werden we beter geholpen. De reisbegeleidster had dit ook gezien. Vroeg ook wat er gebeurde ze begreep het ze moest er zelf samen met ons ook wel even om lachen.
Weer verder rijden en tegen 15:00 uur waren we bij de natuurlijke zandstenen torens ‘Hangende Rotsen’.
We deden eerst ‘Megalo Metcore. Hier kregen we 1 ½ uur de tijd. Eerst even de trap af dan weer de trap op om op de berg te komen. Het was heel mooi om dit te zien.
Dan naar de volgende ‘Agios Stefanos’ hier hadden we een uurtje.
Dan even op 3 plekken foto’s van de kloosters maken die op de bergen staan. Dit is echt mooi dat moet je een keer gezien hebben.
Dan verder naar het hotel deze ligt in het dorp er naast. Dus dat was best makkelijk want we waren op zich best moe van de bus rit.
We gingen met de hele groep zo wat eten. Alleen nu allemaal gewoon zelf wat kiezen. Patricia wilde dit graag dan kan ze kiezen wat ze wilde en dan krijg je heel aardig veel. Vergeet het maar. Viel een beetje tegen weinig variatie we zaten wel vol maar hadden meer verwacht. Het was alleen kip en 2 aardappelen.
Lekker op tijd naar bed gegaan want een goede nachtrust zal ons goed doen. Geen airco aan en gewoon het raam open dat zal lekker zijn. Want het is gewoon stil buiten. Bijna geen auto’s hoor je.

Vrijdag 16 september
De wekker gewoon weer om 7:45 uur af. We hadden redelijk geslapen Patricia had wat last van haar rug. Deze was best stijf dus even balsem opsmeren.
We vertrokken om 8:00 uur weer verder.
Het eerste stuk zal de zelfde weg zijn als gisteren. Dus niks bijzonder. De koffie pauze van 9:45 – 10:15 uur was in het zelfde restaurant als gisteren de lunch hadden gedaan.
Weer even een stuk over de zelfde weg toen gingen we gelukkig de andere kant op. We reden een beetje door de bergen. Een best een mooi gezicht.
De lunchtijd kwam er aan dus even ergens stoppen van 13:00 – 13:45 uur. Daarna weer verder rijden. Nu niet over de rijksweg maar gewoon over bergwegen waar de bus eigenlijk net kon rijden dat was eens gewoon leuk. Hier hielden we wel van.
We kwamen om 14:30 uur bij het klooster ‘Osios Loukas’ hier kregen we een uur de tijd voor. Dat was niet helemaal nodig maar het was wel mooi.
De bus in om dan naar het hotel te rijden. Daarnaar de kamer. Om dan lopend naar het museum van Delphi te gaan. Dit was echt mooi want hier moet je eerst zijn geweest voordat je het terrein gaat bezoeken er staan een hoop beelden in dit gebouw.
Daarna weer terug naar het hotel nog even een drankje doen in een café.
We hadden 20:00 uur afgesproken met de hele groep. We gingen naar 1 restaurant daar was voor ons gereserveerd want het is zo druk in het dorp dat bijna al de restaurants dan vol zitten. We hebben hier ook weer zelf wat van de kaart gekozen maar nu gelijk met patat besteld en nu was het wel goed. Het eten op zich was al beter dan gisteren. Daarna weer lekker naar het hotel om op tijd lekker naar bed te gaan.

Zaterdag 17 september
Wekker gewoon weer 7:45 uur. Nu om 7:55 uur vertrek met de naar Antiek Delphi. Omdat de straat heel smal is moesten we snel de tassen in de bus doen en gelijk op onze plaats gaan zitten. Dan een hele bus rit maken. We waren hier 8:10 uur waar we dan met gids een rondleiding kregen door antiek Delphi. We hadden gisteren al door het museum gelopen dus nu veel alles mooi op zijn plek. Ondanks we een Engelse gids hadden begreep Patricia vaak een beetje wat daar bedoelt werd. Wel gezegd. Plaatje – praatje. Het was heel mooi kunnen we zeggen.
Even een koffie en thee genomen want 11:00 uur vertrekken we weer.
We zaten lekker in de bus en in eens remde de chauffeur. Dus allemaal schokken we wat is er aan de hand. Hij wist een leuke alternatieve route door de bergen dat is leuker dan alleen maar rechtdoor over de grote weg. Wij vonden dat best goed. Daarom dat hij hard moest remmen om de afslag te halen.
We waren even 12:00 uur in Naupaktos. Hier konden we onze benen strekken. Door een wandeling te doen en ergens te gaan lunchen. Het was een leuk dorp moeten we zeggen.
Er was afgesproken om 14:30 uur bij de bus. Alleen 3 personen hadden dit niet helemaal gehoord die dachten dat er 3:00 uur werd gezegd. Dan kan gebeuren.
We zouden de veerpont nemen in Atirrio naar Rio. Dis veel leuker dan over de grote brug.
We kwamen even 17:00 uur aan in Olympia. We gingen eerst kaartjes kopen voor morgen dat schilt weer 10 minuten in de rij staan. Dan naar het hotel.
We gingen nu met 14 personen eten en onze reisbegeleidster zal dan alles weer bestellen nu weer hapjes die we nog niet op hadden. We kunnen zeggen het was weer lekker en niet de duur. We waren p.p € 17,00 kwijt.

Zondag 18 september
Wekker gewoon weer 7:45 uur. Na het ontbijt de tassen bij de receptie zetten de chauffeur zal ze dan in de bus zetten. Wij zijn dan lopend naar Antiek Olympia gegaan. We kregen nu een Nederlandse gids mee. Die vertelde echt leuk. Zeker als je ziet waar het olympische vuur wordt aangestoken. Je zal er gewoon voorbij lopen. Dan daarna even het museum dit is echt mooi.
Even terug naar het dorp om wat te drinken en iets eten te kopen want we zouden heel laat eten in de middag.
We vertrokken om 11:30 uur. We gingen naar Paleis van Nestor deze was dit jaar weer open gesteld. Vroeger zat die in de reis en nu komt die volgend jaar er weer in. Dus wij waren de eerste groep van Djoser die er weer naar toe gingen. Omdat het zo 8 jaar geleden is dat de reisbegeleider hier naar toe is gegaan. Zijn ook de wegen aan gepast. Dus de chauffeur moest soms even zoeken. Dat is leuk hoor met zo’n grote touringcars door een kleine dorp te rijden. We hebben een paar keer moeten steken met de bus om een bocht te halen.
We waren hier om 14:15 uur. De intree zijn bijna over al € 6,00. Alleen voor hier is dat veel te duur vonden heel wat mensen het had gewoon zo’n € 2:00 moeten zijn. Want het was ook niet zo veel daarom vonden we ook de prijs veel te duur. Het museum was gratis.
Dus wij waren snel klaar dus 14:45 uur zaten we al weer in de bus om naar Pylos te gaan.
Hier waren we om 15:15 uur. Alleen in een ander hotel wat aan het begin van de reis werd opgegeven. Er zal nog een andere aanpassing van de reis komen als we naar Naxos gaan. Er zijn stakingen dus er moest gekeken worden hoe gaan we dit oplossen. Dat gaat zo van Nafplion naar Athene. Daar zouden we toch de veerpont nemen. Alleen vrijdag avond – Zaterdag ochtend staken ze nog. Dus we slapen dan 1 nacht in Athene en gaan dan zaterdag ochtend om 8:00 uur met de veerpont want dan staken ze niet meer.
We zijn gaan wandelen en even wat gaan drinken bij de haven. Even de was gedaan. Want dat was wel weer nodig.
Even 20:00 uur met 20 man weer uit eten en we hadden weer een jarige in de groep dus er moest even gezongen worden. We waren ook moe dus lekker op tijd naar bed gegaan. Wel gezegd Patricia ik niet moest het verslag nog maken maar morgen mogen we eindelijk uitslapen.

• 19 September 2016 - 09:53

Mamahenny:

Het is weer heel gezellig lees ik ,geniet er lekker van allebei ,groetjes xxx mama

• 19 September 2016 - 21:23

Rien:

Het is weer genieten voor jullie, als ik dit zo lees, mooi weer goed eten leuk gezelschap, nog veel vakantie plezier.

• 21 September 2016 - 22:22

Jeroen:

Klinkt allemal goed hoor Raimond, het zijn trouwens mooie foto's die je geplaatst hebt.

Groetjes