3de verslag
Door: Raimond
Blijf op de hoogte en volg Raimond
20 September 2014 | Marokko, Zagora
Vandaag even geen wekker zetten. We waren wel gewoon op tijd uit 8:30 uur. Even een ontbijtje pakken en dan maar even kijken wat we gaan doen. We moesten ieder geval om 12:00 uur de kamer verlaten hebben. We hebben onze dag rugzak ingepakt voor 1 nacht want we gaan deze nacht slapen in de woestijn.
We hebben onze ander grote tas in een aparte kamer gezet waar die op geslagen staat. We zijn het dorp in gegaan om even te wandelen en om dan ook even te lunchen. Wandelen ging wel het was warm. Dus rustig aan gedaan. Even een restaurant opzoeken dat was niet echt makkelijk want om 13:30 uur te gaan lunchen vonden ze een vreemde tijd zeker ook nog als je gewoon een broodje met kaas vraagt. Het is toch ons gelukt. Daarna terug naar het hotel we moesten daar om 15:00 uur weer zijn.
Er stonden 4 jeeps klaar voor ons. Het eerste halfuurtje over asfalt daarna echt de woestijn in de ondergrond was hier stenen, rotsen later werd het meer zand. Dat ritje duurde een halfuurtje. We kwamen op de bestemming waar onze tenten stonden. Hier in stonden gewone bedden in. Even theetje gedronken om ons voor te berijden op de kamelentocht.
Het weer zand niet echt mee want het was bewolkt het waaide en er was kans op regen. Het was 18:00 uur toen we op de kamelen zaten. Niet zo als in Egypte dat je los liep nee er waren groepen van 2 tot 4 kamelen. Het begon al harde te waaien. Dus fototoestellen gingen al langzaam de tassen in. Na ongeveer 20 minuten waren we op onze plek. We zouden dan de zandduin opgaan om de zonsondergang te bekijken. Wilde net gaan lopen. Kwam er een zandstorm en al snel een stortbui. Dus zitten op de grond een kleed over je en dan maar wachten dat deze over is. We dachten bij ons zelf allemaal hebben wij weer. Het ging behoorlijk te keer. Na 15 minuten was het over maar de zonsondergang zagen we niet want het was helemaal grauw door het zand die in de lucht zat dus zagen niet eens de zon. Dan maar weer terug naar het tentenkamp.
In het tenten kamp hadden we om 20:30 uur eten dit was netjes verzocht in de algemene tent. Daarna was er muziek en kon je naar de sterren kijken. Patricia was al aardig moe dus ging op tijd naar bed. Even 23:00 uur kwam in ook in de tent ze sliep nog niet want het was net of de verwarming nog aan stond. Daarbij had ik nadat we de kamelentocht hadden gedaan het voor luik opengedaan om de warmte te laten ontsnappen. Dus ik ook zwetend de nacht in.
Woensdag 17 september
5:30 uur op na een rot nacht maar 1,5 uur geslapen. Bed was slecht en het was gewoon te warm in de tent. Nu was de tijd om de zonsopgang te bekijken. Dus op zandduin zitten met elkaar wachten wanneer de zon op zal komen. We zaten al driekwartier en nog steeds geen beweging dat de zond op zal komen. Onder tussen zag ik ook Patricia ergens zitten want die lag nog in bed toen ik de tent verliet. Dacht bij mij zelf laat ze maar even slapen want ze was moe. Het bleek toch anders te zijn. Had slecht geslapen en was eigen lijk ziek en misselijk. Ze had gewoon te huilen op zandduin. Een beetje gerust gesteld want er waren al meerdere reisgenoten ziek geweest die dit al eerder gehad hadden. Ze werd al weer wat rustiger en ze was ook nog de zonnebril kwijt. Alleen wist ze niet meer waar ze die had laten liggen. Hij zat niet in de tas. Aan geven gaan we dadelijk wel even met ze tweeën kijken. Denk je bij je zelf de zon schijnt niet dan heb je hem niet nodig. Nou zandstorm en harde wind in de auto dan is het best wel handig. De zonsopgang was niet mooi kwam pas om 7 uur op. Daar dat het ook nog bewolkt was kam die al ver boven de aarde tevoorschijn.
Dan maar naar de tent zonnebril zoeken en deze ook gevonden niet in de tas of tent maar buiten de tent. In het zand. Dus ze was helemaal bij. Even een ontbijtje nemen en aan Sjoerd door gegeven dat ze dadelijk ook vooraan in de bus wil vanwege ze ziek was. Het was een goed ontbijt.
Even 8 uur met de jeeps terug naar het hotel ‘ja hoor’ een lekker band hebben wij. Die om gewisseld en later ook nog een andere jeep een lekker band. Terug in het hotel mijn. Slippers afscheid genomen want die waren helemaal kapot. De tassen pakken en de bus weer in om verder te reizen naar Dadeskloof.
Onderweg nog even gestopt bij een oude waterput om foto’s te maken. Een koffie plaspauze in Elkelaa des M’gouna tussen 11:15 -11:45 uur. Onder tussen werd het wel warm in de bus de airco kon het niet aan. In Ouarzazate een lunchpauze. Hier was ook een bron voor de Todrakloof.
Hier hebben we ook nog een wandeling gemaakt die dit wilde. Patricia niet want die was nog niet lekker maar het ging al weer iets beter met haar. De wandeling was langs de landbouw velden die daar waren.
We gingen weer verder rijden. We deden nog 4 fotostops aan om dan eindelijk om 19:00 uur bij het hotel te zijn. We hadden een mooie kamer. Eerst even een douche pakken om al het zand van onze lichaam af te spoelen. Even 20:30 uur hadden we het avondeten gewoon in het hotel.
Patricia was nog steeds moe dus ging op tijd naar bed. Ik heb nog even de was gedaan en lag om 23:00 uur lekker in bed om te hopen dit ik wat slaap inhaalt.
Donderdag 18 september
De wekker moest niet af te gaan. We zouden een rustdag hebben en dat zal goed uit komen voor Patricia. Die had deze nacht goed geslapen en had ieder geval geen last van haar buik en misselijk alleen nog hoofdpijn. We zaten om 8:30 aan het ontbijt.
We zaten zo met een groep of 8 lekker te praten om lekker een beetje niks te doen. We hadden zo iets we gaan wat wandelen bij het hotel. We kwamen met de eigenaar in gesprek en gaf aan dat hij ons als groep wel 7 km verder hoog in de berg kon afzetten dat we zo terug konden lopen. We gaven aan dat doen we dan maar.
Dus wij 7 km verder op gezet en terug gelopen. Lekker op ons gemak een beetje foto’s maken en genieten van de natuur. We deze onderweg nog even een café aan om wat te drinken en waren na 2,5 uur weer terug bij het hotel. We waren bij het hotel ook andere reisgenoten tegen gekomen die andere activiteiten hadden gedaan. Dus vroegen ook aan hen hoe ze het gehad hadden.
Even 14:00 uur waren we bij het hotel en namen daar onze lunch gewoon een omelet met brood. Daarna lekker uitrusten op het balkon van het hotel.
Even 19:30 uur hadden we ons avondeten. Het was weer heerlijk. N de ochtend moeten we opgeven wat we willen eten. Dan is de menu kaart voor de avond bekend en kunnen ze dit in orde maken. Na het eten nog even gebabbeld daarna weer terug naar de kamer even douchen en de tassen inpakken want morgen vertrekken we weer verder. Dus het licht ging om 22:30 uur uit.
Vrijdag 19 september
De wekker ging even om 6:45 uur af. We dachten dan kunnen we al snel ontbijten maar nee hoor we moesten nog wachten. Dus pas om 7:30 uur ontbijt. Dan terug naar de kamer om tanden te poetsen en de tas verder in te pakken. De bus in reden mooi om 8 uur weg.
Het eerste gedeelde hadden we al gezien dat was nog even de zelfde weg. We maken onderweg 3 foto-stops van de omgeving. In El kelaa des M’gouna hadden we even een koffie plaspauze.
We schoten al aardig op in het plaatsje Ouarzazate waar we om 11:30 uur aan kwamen bezochten we eerst de “Kasbah”. We vonden met de hele groep dat dit er wel uit kon want er was niks aan zonder van onze tijd. Daarna hier gelijk een lunch. We reden om 13:30 uur weer verder.
We gingen langzaam het “Anti Atlasgebergte” in en maakte 3 foto-stops. Even een koffie plaspauze tussen 15:00 – 15:30 uur. Hier waren 2 kamelen die uit een flesje kunnen drinken dat was een leuk gezicht. Daarna weer verder rijden.
Even tegen 17:30 uur waren we dan in het plaatsje Zagora waar ons hotel stond. Dit was er ook weer één met een zwembad. Het waren weer mooie kamers want we bleven hier weer twee nachten slapen.
Om 19:15 uur afgesproken om te gaan eten. Hiervoor moesten we eerst 15 minuten lopen om bij het restaurant te komen. Nu ook weer een pizza genomen weer eens wat anders. De chauffeur was ook in het dorp en had de bus bij zich. Dus bood aan als jullie naar het hotel gaan dan kan je mee rijden. Dat kwam goed uit want we hadden weer eens regen.
Terug op de kamer even een lekkere douch gepakt en daarna lekker naar bed gegaan.
Zaterdag 20 september
De wekker ging even om 7:30 uur af. Even een lekker ontbijt genomen deze hadden we lekker op het buiten terras gedaan. Het was al behoorlijk warm en dan was toevallig buiten lekker om daar het ontbijt te nemen.
Even om 9 uur zaten we in de bus we reden naar Tamegrouwe. We kregen onderweg even regen maar bij het dorp was het weer droog. Hier bezochten we een oude bibliotheek van de Narcici Broederschap. Alleen op zaterdag is deze dicht. Hier kan je op de klink pakken van de deur een aantal keren klinken om van je stress af te komen. Hopelijk heeft het voor een aantal geholpen. We zijn daarna lopend naar de openlucht markt gegaan. Dit was precies wat we zochten. Echt alles gewoon te koop en je moet echt op foto’s zien hoe dit er uit ziet. Alles licht gewoon op de grond. We kwamen ook nog een parking tegen waar alleen ezels stonden. Ze staan daar lekker en dachten ik vind jou wel aantrekkelijk baasje is toch op de markt dan vermaken wij ook wel even. Na dat we hier een uurtje hadden gelopen zijn we naar een pottenbakkerij gegaan. Hier uitleg gekregen. Daarna kon je hier wat kopen. Dan weer terug naar het hotel.
We waren even om 12 uur weer terug bij het hotel. Eerst wat drinken gehaald. Even bij het zwembad op gedronken. We hebben dan maar ook eten besteld gewoon een broodje dat was heerlijk.
Even 14:00 uur zijn we met ze tweeën gaan wandelen naar de palmboomgaarden. We liepen een beetje rond maar het was toch niet zoveel aan. Dus waren na 2 uurtje beetje rond te lopen weer terug gegaan naar het hotel.
We hebben toen gewoon bij het zwembad gezeten en een beetje gebabbeld. Dat was best gezellig maar om 17:30 uur ging het toch behoorlijk regenen. Dus schuilen en gewoon verder een beetje praten.
Even om 19:30 uur wilde we toch met een groep gaan eten maar waar heen taxi pakken naar het dorp want regende nog steeds of gewoon in het hotel eten. Het laatste werd het. We hebben heerlijk gegeten. Daarna nog even een drankje genomen.
Even 22:00 uur naar de kamer tas inpakken en een douch pakken want morgen vertrekken we weer verder. Dan is het wel makkelijk als de tas ingepakt staat. Dus even 23:00 ging het licht uit op de kamer.
21 September 2014 - 11:03
Mama:
Hallo lieve kids,
Wat is het toch leuk geschreven je kan helemaal volgen wat jullie aan het doen zijn ,geweldig Raimond ik ben ontzettend trots op je ,
Nog veel fijne dagen en veel plezier xxx mama -
22 September 2014 - 09:54
Piet:
Rai een hoop meegemaakt zeg!
Nu weer in een hotel gelukkig.
Piet. -
22 September 2014 - 15:40
Rien Van Meenen:
Hoi vakantiegangers,
Hoe niet te vragen of jullie het naar je zin hebben, geweldig als je dat zo lees.
Papa